Trubka, taková docela obyčejná věc, přitom nezbytná pro fungování vyspělé civilizace.
Ocelové trubky černé mtz-servis.cz se se podle způsobu výroby dělí na dvě základní skupiny, a to na trubky bezešvé nebo svařované. Každá skupina má své výhody i nevýhody, a proto je třeba vždy zvážit jakou trubku konkrétně použít. Nejrozšířenější metodou výroby bezešvých trubek je válcování za tepla a za studena a redukované za tepla a za studena. Trubky svařované mohou být svařené podélně nebo spirálovitě. Výroba bezešvých trubek je vysoce nákladná, proto se na běžné konstrukční účely používají trubky svařované. Materiálově dělíme trubky na trubky nerezové a na trubky černé, což neznamená, že by ve skutečnosti byly v barvě černé. Jedná se o obecně zažitý pojem, běžně používaný mezi obchodníky s ocelovým materiálem. Černou ocelí tedy rozumíme běžnou uhlíkovou ocel, např. 11343, která nemá nějakou další povrchovou úpravu, např. pozinkování.
Průměr trubek určujeme jako vnější průměr x tloušťka stěny trubky, tj. např. D42,4 x 2,6mm. Je-li uváděn rozměr trubky DN, jedná se o vnitřní průměr trubky, např. DN50, ale prodejce většinou doplňuje informaci i ve formátu D60,3 x 3,6mm. Běžná výrobní délka trubek je 6m. V dnešní době zvýšených požadavků na kvalitu se často vyžaduj doložit materiálové či rozměrové atesty.
Toto je potřeba si s objednávkou od dodavatele vyžádat. Firma Vám nabízí trubky od D21,3 po D1620mm, v bezešvém i svařovaném provedení. Ocelové trubky černé mají využití všude kolem nás. Od obyčejného lešení, přes ploty, zábradlí, stožáry a sloupky pro dopravní značky, až po složité mostní konstrukce. Upozornění: Máme-li dílnu, kde se obrábí či svařuje nerez i černá ocel, je třeba nejen prostory od sebe oddělit, ale rozlišovat v každém prostoru i obráběcí nástroje. Problém můžou někdy způsobit i částečky létající vzduchem.