Site Loader


Zakoupili jste nový nábytek a po rozbalení kartonové krabice se na vás vyvalila hromada desek, prkének, špalíčků a vrutů, až se vám z toho zatočila hlava? Nejste sami, dnes výrobci nábytku spoléhají na to, že si každý doma sestaví vše, co si koupí, ale toto je pouhá teorie a ve skutečnosti jen zlomek šikovných lidí zvládne nábytek smontovat zcela bez chyb. Čeho se můžete při montáži nábytku v Praze Odnes to dopustit a proč tuto práci raději svěřit odborníkům?

montáž nábytku

Popletete si desky – představte si, že sestavujete šatní skříň nebo psací stůl. Zaměníte tam levou a pravou stranu, prohodíte desky mezi sebou, nevšimnete se, že je na zadní straně zářez pro zadní tenkou překližku či lisovaný karton a provrtáte desky zcela opačně. Tím nábytek znehodnotíte, protože na něm budou otvory po vrutech a bude to vypadat opravdu škaredě.

nábytek v pokoji

Spadne to na vás – u velkých desek se stává, že pokud si nezvolíte správný postup montáže, deska vám vyklouzne z ruky, převáží se v těžišti a spadne na podlahu. Pokud dopadne na plocho, nic se nestane, ale pokud spadne na jeden z rohů, což je častější, roh se nalomí či zcela odlomí. Na některé nešikovné montéry mohou desky u spadnout a způsobit bolestivý úraz.

Provrtáte se skrz – některý nábytek je zhotoven tak, že v deskách jsou již předvrtané otvory pro zasunutí vrutů, a to tak, že vrut následně při montáži projede do druhé desky, čímž ji spojí, ale vy musíte přesně odhadnout sílu dotahování vrutu na předvrtaný doraz. Pokud je dřevo příliš měkké, doraz povolí a vrut projede skrz desku na druhou stranu a tím ji nevratně poškodí. Kdo je nezkušený a spoléhá pouze na výrobce, může tu nasekat spoustu chyb a nábytek pak vypadá, jako kdyby se po něm někdo prošel s kladivem, hřebíky a vrtačkou. U nábytku do dílny to nevadí, ale chcete-li mít hezký nábytek v obýváku a v ložnici, měli byste si na to dát pozor. V ideálním případě svěřte tuto práci profesionálům, a máte klid.